Dietă

Cartofi dulci prăjiți

Postat la 13.04.2020

Puteți fi siguri că acești cartofi prăjiți sunt nu numai delicioși, dar și hrănitori. Coapte la cuptor, mai degrabă decât prăjite, acesta este un fel de mâncare de care se poate bucura întreaga familie. De asemenea, fac picături grozave pentru hummus, scufundare de iaurt sau muștar.

Această rețetă este destinată copiilor de 12 luni și nu numai.



Ingrediente

1 cartof dulce mediu

Ulei de măsline pentru stropire

Preparare

Preîncălziți cuptorul la 230 ° C (450 ° F). Decojiți cartoful dulce, tăiați capetele și tăiați-l pe jumătate transversal. Tăiați din nou fiecare jumătate în jumătate pe lungime. Puneți fiecare sfert tăiat pe partea de tăiat și tăiați în felii groase. 

Puneți cartofii dulci pe o foaie de copt. Se aruncă cu uleiul de măsline și se strecoară uniform. Întindeți bețișoarelesă nu se atingă. Coaceți cartofii prăjiți până sunt aurii și fragede, aproximativ 25 de minute, întorcându-le pe la jumătatea timpului de coacere.

Lăsați să se răcească, tăiați în bucăți suficient de mici pentru ca copilul dvs. să mănânce în siguranță și să serviți.